ISTANBUL / 8.MART - Avion 5 dana 4 noćenja sa doručkom Termin: 04.03.2020. / povratak 08.03.2020. stars

1.dan Sarajevo – Istanbul – LOKO TOUR
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima - cca 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 14:50h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL / 8.MART - Avion 4 dana 3 noćenja sa doručkom Termin putovanja: 05.03.2020. / povratak 08.03.2020. stars

1.dan Sarajevo – Istanbul – LOKO TOUR
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima - cca 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 14:50h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA PONUDA! ISTANBUL 5 DANA / AVION TURKISH AIRLINES 28.12.2019-01.01.2020.

ISTANBUL... Grad smješten na dva kontinenta, grad okružen morem sa tri strane, vrata Orijenta, spoj Istoka i
Zapada... samo su neki od najčešće korištenih opisa za 15-milionski grad Istanbul.
Ovaj grad kojeg su u prošlosti zvali još i Konstantinopol više od 1500 godina bio je centar Rimskog, Bizantskog i Osmanskog carstva. Upravo zbog značaja koji je od svog postanka imao, grad je uvijek bio stjecište brojnih umjetnika, muzičara, trgovaca, a u posljednje vrijeme i mnogobrojnih turista. Svi oni dolazili su u Istanbul otkriti čaroliju hiljadugodišnjih ulica, šarenih bazara i veličanstvenih džamija...

SICILIJA CATANIA – GIARDINI NAXOS – TAORMINA – ETNA – NOTO – SIRACUSA DIREKTAN CHARTER LET IZ SARAJEVA! 01.10-05.10.2019. 5 DANA/AVION

Tajnovita Sicilija, otok u srcu Sredozemlja, ponosi se bogatom historijom, mitovima i legendama. Šaroliki krajolik Sicilije nudi nam sve od obalnog područja do planinske unutrašnjosti i plodnih visoravni... Zbog svog geografskog položaja Sicilija je pravi lonac za taljenje i mjesto gdje se susreću sjevernoafrička, arapska i evropska kultura. Tako je Sicilija zemlja sa svojim jezikom, temperamentnim stanovništvom i mnogim tajnama zapisanima na kožu istraživačkog duha hedonističkih putnika!

SPECIJALNA OKTOBARSKA PONUDA! VENECIJA 23.10-27.10.2019. 5 DANA/BUS

Venecija je uz Pariz vjerovatno najromantičniji grad na svijetu! Tako će Vam barem reći oni zaljubljeni, ali da taj grad posjeduje posebnu ljepotu i šarm, to zaista svi već znaju. Venecija je grad koji jednostavno morate vidjeti i doživjeti, ako jeste, a i ako niste zaljubljeni. Ako niste zaljubljeni, u Veneciji ćete se sigurno zaljubiti, možda u stare građevine i arhitekturu, u bašte i balkone pune cvijeća, u neprevaziđenu italijansku hranu, u gondolijere i gondole, u predivnu muziku, u golubove na trgu sv. Marka!

RIM SPECIJALNA OKTOBARSKA PONUDA! 6 dana/BUS 08.10-13.10.2019.

RIM - La citta dei sette colli (grad na sedam brežuljaka, La citta eterna (vječni grad) ili jednostavno L' Urbe (grad) samo su neki od nadimaka ovog fascinantnog grada, koji i danas predstavlja jedan od najdrevnijih svjetionika civilizacije,čemu svjedoče mnogobrojni spomenici antičke i svjetske baštine, najznačajniji kršćanski hramovi i brojni muzeji sa bogatim kolekcijama umjetnina iz raznih epoha ovoga grada... Arhitektura koja vas ostavlja bez daha, uske i slikovite uličice, čarobni trgovi ,bezbroj fontana.

SPECIJALNA OKTOBARSKA PONUDA! MILANO I BISERI LOMBARDIJE (Bergamo-Pavia-Lodi-Cremona-Como) 6 dana/BUS 15.10-21.10.2019.

Milano – drugi najveći grad Italije i prijestonica Lombardije, najveći industrijski centar Italije, privredno srce Italije, ali i jedan od najpoznatijih centara mode u svijetu, grad koji svojim brojnim modnim revijama utiče na stil cijele Evrope. Ovaj fantastični grad je sačuvao svoju srednjovjekovnu dušu sa svojim svjetski poznatim građevinama – opera „Skala“ i gotska katedrala „Duomo“. Uz veliko arhitektonsko i umjetničko nasljeđe za uživanje u srcu grada, dosta vremena potrošićete i na dobar shopping u kojem Vas čekaju modne marke poput Prade, Armanija, Versaćija, Dolče i Gabana ili Gučija.

GARDALAND! 4 dana/BUS 03.10.-07.10.2019. SPECIJALNA OKTOBARSKA PONUDA!

GARDALAND - zabavni park u blizini jezera Lago di Garda omiljeno je odredište za porodični odmor. Brojne su atrakcije koje uveseljavaju i djecu i odrasle: dolina kraljeva, svijet gusara, brzaci prašume, bijeg iz Atlantide, leteće ostrvo, voz Gardaland Express, grad Divljeg zapada, arapski suk, čarobno drvo, plavi tornado, vrtuljak Ikarus, svemirska vrtoglavica, najluđa kuća na svijetu, viteški turniri, predstave s delfinima, brojne parade i predstave…

ANDALUZIJA MALAGA – TORREMOLINOS – RONDA – SEVILJA – KORDOBA – GRANADA –MALAGA 18.10.-24.10.2019 (7 dana/6 noćenja) avion + autobus GARANTOVANO PUTOVANJE! stars

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija je na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge čuvene pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je slikara velikana, Pabla Pikasa i Velaskeza.

PRIMOŠTEN! 08.03 - 10.03.2019. 2 NOĆENJA/3 DANA/BUS POSEBNA 8-MARTOVSKA PONUDA!

Dalmatinski turistički biser, jednan od najpoznatijih turističkih centara Dalmacije, smješten na malom brežuljkastom ostrvu, koji je s kopnom povezan mostom, između dvije uvale, 25 km od Šibenika i 60 km
od Splita... mornari ga prozvaše „suhom puntom", zbog dugotrajnih sušnih razdoblja, a njegovi stanovnici i putnici namjernici zovu ga PRIMOŠTEN. Okružen sa sedam otočića, Primošten je poseban dar prirode koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ono što škrta priroda nije dala, vrijedni ljudi sami su stvorili i učinili Primošten jednim od najprivlačnijih odredišta na Jadranu. Kamene kuće, crkve i uske kale savršen su sklad prošlosti i sadašnjosti. Provedite nezaboravan vikend u hotelu Zora, smještenom «tamo gdje nebo ljubi more», okruženom stjenovitim i šljunčanim plažama duž kojih se, u gustoj borovoj šumi, proteže 800m dugo popločano šetalište. Upravo odavde pruža se prelijep pogled na stari dio grada.