MADRID / Mart - avion Polazak: 04.03.2020.g.

Program putovanja:

1.dan Sarajevo – Beograd – Madrid
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata pasoška kontrola, te polijetanje prema Beogradu u poslijepodnevnim satima - cca 15:10h. Po dolasku u Beograd, presjedanje na let prema Madridu. Dolazak u večernjim satima - cca 20:15h. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Noćenje.
2.dan MADRID
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak Madrida u pratnji vodiča: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija – uz kraće stajanje kod stadion Santiago Bernabeu – poznatog kraljevskog kluba, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, potom dolazak na žilu kucavicu grada, ulicu Gran Vía ili “Veliki put”, Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španiji, Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park – Atocha. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3.dan TOLEDO
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Toledo. Grad koji se smatra nevjerovatnim blagom Kastilje. Vožnja kroz Kastilju, kroz predivne pejzaže, koje opisuje Servantes u „Don Kihotu”. Dolazak u Toledo, koji važi za jedan od najlepših gradova zemlje, čuven i  po tome što je u njemu živeo čuveni španski slikar– El Greko – gdje se nalazi i muzej u centralnom dijelu grada, koji je po slikama se vidi, bio jako zaljubljen u Toledo. Šetnja uskim krivudavim ulicama, razgledanje spolja katedrale (Catedral de Toledo), u kojoj se nalaze El Grekova platna, do sinagoge Santa Maria la Blanka,  razgledanje spolja Crkve Sv. Tome sa El Grekovim remek delom „Sahrana Grofa od Orgaza“. Po završenoj šetnji kraće slobodno vrijeme u gradu, te povratak u Madrid. Noćenje.
4.dan SEGOVIA
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Segoviu, koja je jedan od najzačajnijih gradova stare Kastilje, čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata ove vrste na svijetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. vijeku voda dopremana u grad. Moguća je i posjeta dvorcu Alkazar (ulaznice se posebno naplaćuju), rezidenciji kraljeva Kastilje, smještenom na grebenu na ušću dvije rijeke koji će Vas oduševiti svojom bajkovitošću i za koji se smatra da je bio inspiracija Voltu Dizniju. Povratak u Madrid, slobodno vrijeme. Noćenje.
5.dan Madrid – Beograd - Sarajevo
Rani doručak. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Beogradu u 10:10h. Po dolasku u Beograd, presjedanje na let prema Sarajevu. Dolazak u poslijepodnevnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA – 755,00 KM
-za uplate do 15.01.2020.g.
CIJENA PROGRAMA 855,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba
U cijenu programa je uključeno:
•    Avionske karte na relaciji Sarajevo – Beograd – Madrid – Beograd – Sarajevo;
•    Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Madridu,
•    Smještaj u Madridu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru (Ibis Ventas 3* ili sličan)
•    Prtljag 23 kg kofer + 8 kg ručni,
•    Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
•    Aerodromske takse  - 175,00 KM;
•    Putničko-zdravstveno osiguranje - 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;
•    Turistička/boravišna taksa cca 2,00 EUR po danu/osobi;
•    Fakultativni izleti: Tour Madrid 35,00 EUR, TOLEDO 40,00 EUR, SEGOVIA 40,00 EUR...
•    Doplata za jednokrevetnu sobu - cca 200,00 KM;
•    Provizija na kartično plaćanje na rate - 8%;
•    Indidivudalni troškovi;