5 dana Avion Istanbul -Novembar 415 KM 365 KM - po osobi TERMINSKI POLAZAK: 22.11.2019.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 365,00 KM -za uplate do 14.09.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 415,00 KM -rađeno na bazi 25 uplata/osoba

Plan programa

1.dan odredište - Istanbul
Sastanak na međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul u 16:00h. Let u trajanju 100min. Dolazak u Istanbul planiran je u 19:45 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U večernjim satima kraća šetnja za večeru i kahvu. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac
Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Ili mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi - DOLMABAHČE DVORAC, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Po završetku odlazak na trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Cjelodnevni izlet
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Topkapi dvorac - Aya Sofya - Tursko veče
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik i Harem, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme za indiviudalan obilazak. Mogućnost za fakultativnu posjetu AYA SOFIJI, nekadašnjoj crkvi, džamiji, a današnjem muzeju. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Istanbul - Sarajevo
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu cca 11:20h. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u 15;20h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo cca 15:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

U cijenu programa je uključeno:

Avio prijevoz na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – SARAJEVO (Pegasus);
Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
Organizaciju putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

    Aerodromske takse – 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
    Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
    Fakultativne izlete i ulaznice;
    Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 165,00 KM;
    Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
    Individualni troškovi;

    Destinacija Turska
    Polazak Međunarodi aerodrom Sarajevo
    Vrijeme polaska 16:00h
    Vrijeme povratka 15:20h
    Uključeno
    Vodič
    Nije uključeno
    Aerodromske takse 175,00 KM
    Avio prijevoz na navedenim relacijama
    Doplata za dodatno mjesto u busu
    Doplata za jednokrevetnu sobu
    Doručak
    Loko tour
    Pratioc grupe
    Prijevoz modernim autobusom (WC,klima,tv,dvd)
    Putničko-zdravstveno osiguranje
    Ručak
    Smještaj u hotelu 3⋆
    Smještaj u hotelu 4⋆
    Smještaj u hotelu 5⋆
    Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
    Turistička taksa (plaća se u putu/na recepciji)
    Večera