SPECIJALNA PONUDA! DIREKTAN LET IZ SARAJEVA! LONDON 5 DANA / AVION 19.11-23.11.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 19.11.2019. (UTORAK), SARAJEVO – LONDON
Sastanak  putnika  na  Sarajevskom  aerodromu  kod  Centrotours  šaltera  u  6.00h.  Let  6W105  avio  kompanije FlyBosnia za London u 07.15h sa dolaskom u London u 08.45h. Slijedi transfer do hotela uz panoramsko bus razgledanje grada u kojem će vas oduševiti veličanstveni sjaj njegovih prepoznatljivih simbola: Royal Albert Hall,
Albert Memorial, South Kensington, Hyde Park, rijeka Temza, zgrada parlamenta s Big Benom, Westminsterska opatija, poznati panoramski točak Coca Cola London Eye, most Waterloo, kvartovi West End i Fitzrovia, kao i mnogi drugi. Smještaj u hotel Royal National u centru Londona u blizini poznatog British muzeja, kao i poznate shopping ulice Oxford koji su udaljeni svega nekoliko minuta pješice. Slobodno vrijeme za odmor.
U večernjim satima predlažemo opcionalni odlazak s pratiocem grupe na upoznavanje sa najdinamičnijim dijelom grada na potezu od Piccadily Circusa do Leicester Squarea s nezaobilaznim dijelom koji se zove China Town. Ovo je trenutak u kojem ćete osjetiti sjajnu energiju ovoga grada i njegovih stanovnika – prepustite se trenutku jer vi ste u Londonu, gradu u kojem se nalazi sve što život može ponuditi! Predlažemo zajednički odlazak u jedan od tradicionalnih pabova. Probajte poznati fish&chips. Povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN, 20.11.2019. (SRIJEDA), LONDON
Doručak. Danas je dan za obilazak Londona pješice i metroom. Nakon doručka predlažemo odlazak u obilazak
čuvenog muzeja voštanih figura Madam Taussaud`s. Po završetku obilaska muzeja, razgledanje nastavljamo
odlaskom metroom do mosta Waterloo. Po izlasku iz metroa šetamo se južnom obalom Temze do poznatog panoramskog točka London Eye. 
Doživite London sa 137m visine odakle se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu (ulaznica uz doplatu). Pogled na London iz ptičije perspektive u najmanju ruku je spektakularan i vrijedi svake utrošene funte, ali ono što je važnije vožnja panoramskim točkom upotpunit će vaš doživljaj grada i ostaviti vas bez daha. Šetnju nastavljamo preko mosta Westminster do političkog i vjerskog centra cijele monarhije: parlamenta s Big Benom, kao i Westminsterske opatije, a zatim preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera na adresi Downing Street 10. Odmorite se na trgu Trafalgar gdje se nalazi poznata Nacionalna galerija. Razgledanje nastavljamo šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palate, rezidencije britanske kraljevske porodice i čuvenog Hyde parka odakle se metroom vraćamo do hotela. Slobodno vrijeme. Naveče predlažemo odlazak na neku od poznatih pozorišnih predstava ili mjuzikala (Chicago, We Will Rock You, Mama Mia). Noćenje.
3. DAN, 21.11.2019. (ČETVRTAK), GREENWICH
Doručak. Današnji dan provodimo na području istočnog dijela Londona i to na području poslovnog centra svijeta
– londonskog Cityja. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul's Cathedral kojom dominira 108m visoka kupola (najviša na svijetu nakon one u Vatikanu) i Millennium Bridge odakle se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze. 
Slijedi  odlazak  do  londonske  kule  Tower  of  London  u  kojoj  se  čuvaju  kraljevski  dragulji  iz  11.  vijeka  te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Predlažemo vožnju brodom po rijeci Temzi do Greenwicha, poznatog po Kraljevskom opservatoriju kojim prolazi nulti meridijan i gdje se nalazi najveći Pomorski muzej na svijetu te brod-muzej Cutty Sark konstruisan još davne 1869.g. u Škotskoj. Šetnja simpatičnim gradićem koji će vas osvojiti na prvu nakon čega predlažemo ručak na lokalnoj tržnici.
Poslijepodne predlažemo da iskoristite za kupovinu u poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća; Harrods, Selfridges, Primark i slično. Noćenje.
4. DAN, 22.11.2019. (PETAK), WINSDOR
Doručak. Nakon doručka predlažemo poludnevni izlet vozom u gradić Winsdor, 30ak km zapadno od Londona. Veliki dvorac Windsor služio je kao ljetna rezidencija britanske kraljevske porodice više od 900 godina, a i danas je ljetna rezidencija kraljice Elizabete II. Winsdor je jedna od najljepših britanskih rezidencija, ona je i najveći naseljeni dvorac na svijetu. Prošetat ćemo lijepim dvorskim parkovima i kraljevskim apartmanima i obići St George's kapelu. Razgledanje nastavljemo odlaskom do obližnjeg Etona koji se nalazi na sjevernoj strani mosta Windsor i poznat je po svom koledžu, osnovanom 1440. godine od strane Henryja VI. Institucija je sinonim za englesko obrazovanje. Slobodno vrijeme za kafu i ručak (uz doplatu). Povratak u London. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. DAN, 23.11.2019. (SUBOTA), LONDON – SARAJEVO
Nakon ranog doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma Luton. Prijava na direktni let 6W106 avio kompanije FlyBosnia za Sarajevo u 09.45h sa dolaskom u Sarajevo u 13.15h. (vremenska razlika! Lokalno vrijeme). Kraj putovanja.
CIJENA: 1.499,00 KM/osoba* (FM ponuda za rezervacije do 01.10.2019.)*
*Cijena nakon 01.10.2019. iznosi 1.599,00 KM
U cijenu je uključeno:
- Povratna avio karta (ekonomska klasa, 30kg prtljag) na relaciji Sarajevo-London-Sarajevo,
- Aerodromske takse
- 1 komad čekiranog prtljaga do 20kg + ručni prtljag 7kg
- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u centru Londona,
- Bus transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom uz panoramsko razgledanje grada u dolasku
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja
U cijenu nije uključeno:
- Ulaznice za objekte koji se posjećuju tokom putovanja,
- Madam Tussaud's (odrasli 29,00 GBP, djeca do 15 godina 23 GBP)
- Coca Cola London Eye (odrasli 24,00 GBP, djeca do 15 godina 19 GBP),
- Izlet brodom do Greenwicha (18,00 GBP)
- Ulaznica za Tower of London*: (odrasli 26,00 GBP , djeca do 15 godina 17,00 GBP)
- OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tokom cijelog boravka u Londonu obzirom da svi obilasci  organizirani pješice i javnim prijevozom): 35 GBP (odrasli), 23 GBP (djeca 5-15 godina), mlađi od 5 (besplatno)
- Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)
- PZ osiguranje 10,00 KM
* Gore navedene cijene ulaznica navedene su na dan objave programa i moguća je njihova promjena
Uplata izleta vrši se najkasnije do 10 dana prije polaska na putovanje (kurs 1 GBP = 2.25 KM).
Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije fakultativnih izleta.
POTREBNA DOKUMENTA ZA ISHOĐENJE VIZE ZA VELIKU BRITANIJU (BH PASOŠ)
-Odštampana i potpisana online aplikacija (agencija asistira)
-Pasoš + kopija pasoša sa datumom važenja najmanje 6 mjeseci od datuma polaska
-Kopija starog pasoša (ako ga putnik posjeduje)
-Fotografija za pasoš dimenzija 45x35mm
-Potvrda o zaposlenju izdata od poslodavca (Na potvrdi treba da bude naznačen datum zaposlenja, iznos plate i
izjava o odobravanju godišnjeg odmora sa informacijom da li je odmor plaćen od strane poslodavca ili ne)
-Kopija 3 zadnje platne liste
-Potvrda iz banke o posjedovanju novca na računu kao dokaz o mogućnosti plaćanja troškova tokom boravka u
Engleskoj
-Potvrda o rezervaciji smještaja (obezbjeđuje agencija)
-Potvrda o rezervaciji avio karte (obezbjeđuje agencija)
Aplikacija za vizu vrši se online na ovoj adresi: https://www.visa4uk.fco.gov.uk/. (agencija asistira) AGENCIJA ASISTIRA PRILIKOM ISPUNJAVANJA APLIKACIJE ZA VIZU.
VIZE ZA VELIKU BRITANIJU ZA GRAĐANE BIH IZDAJU SE U VARŠAVI (REPUBLIKA POLJSKA) I DOSTAVLJAJU
BRZOM POŠTOM NA ADRESU U BIH.
AGENCIJA NI NA KOJI NAČIN NE MOŽE UTJECATI NA PROCES ISHOĐENJA VIZE ZA VELIKU BRITANIJU NITI JE
ODGOVORNA ZA EVENTUALNU ODBIJENICU.
U slučaju odbijenice za vizu, agencija ne vrši povrat uplaćenog novca na ime troškova ishođenja vize.
Usluge ishođenja vize i viza za Veliku Britaniju (u trajanju od 6 mjesci) košta 400,00 KM.
Aplikaciju za vizu sa svim potrebnim dokumentima potrebno je podnijeti najkasnije do 25.10.2019.