Toskana / Novembar 339 KM / po osobi

TERMINSKI POLAZAK: 20.11.2019.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 339,00 KM -za uplate do 14.09.2019.g.
CIJENA PROGRAMA – 369,00 KM -rađeno na bazi 35 osoba/uplata

Plan programa

1.I 2.dan ODREDIŠTE – BOLONJA – MONTECATINI/PRATO
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima (cca 20:00h). Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe. Dolazak u Bolonju u podnevnim satima. Kraće zadržavanje u gradu nauke i umjetnosti poznatom po najstarijem univerzitetu u Evropi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio. Nastavak putovanja prema Montecatiniju/Pratu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim ulicama i trgovima. Noćenje.

3.dan FIRENCA
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Firenci. Dolazak u Firencu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Mogućnost fakultativnog razgleda grada uz pratnju lokalnog vodiča: Palazzo Medici, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Casa di Dante.. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan SIENA
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Sienu – drugom najznačajnijem gradu Toskane po umjetničkoj i kulturnoj baštini. Po dolasku, obilazak gradskog jezgra pješice: Piazza del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontane sreće i Palaco publiko sa zvonikom od 88m., Piazza del Duomo sa gotskom katedralom... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. I 6.dan PISA – ODREDIŠTE
Doručak. Odjava iz hotela, te mogućnost za fakultativnu posjetu Pisi, nekada slavnoj pomorskoj republici i gradu poznatom po remek-djelima srednjovjekovne arhitekture. Šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Slobodno vrijeme za razgled katedrale i krstionice te uspon na toranj. Nastavak putovanja prema BIH uz usputna stajanja po potrebi grupe. Dolazak na odredište u jutarnjim satima. Kraj programa.

U cijenu programa je uključeno;
    Prijevoz modernim turističkim autobusima (TV, audio-dvd, Klima);
    Smještaj u Montecatiniju/Pratu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
    Posjeta Bolonji;
    Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno;
    Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
    Lokalne turističke takse –cca 2,00 EUR po danu/osobi (plaćaju se u putu/na recepciji);
    Fakultativni izleti – koji će biti ponuđeni u toku putovanja;
    Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 150,00 KM;
    Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
    Individualni troškovi;

    Destinacija Italija
    Polazak Zemaljski muzej, Sarajevo
    Vrijeme polaska 20:00h
    Vrijeme povratka 06:00h