NAJVEĆI SAJAM KNJIGE U REGIONU: BEOGRAD! 2 dana/BUS – dva termina! 25-26.10.2019. i 26-27.10.2019.

BEOGRAD – grad burne i bogate istorije smješten na ušću rijeke Save u rijeku Dunav, danas je jedinstven spoj modernog i tradicionalnog u jednu milionsku metropolu, mnogi če reći i jedinu na Balkanu.

Omiljena destinacija mladih ljudi za dobru zabavu sa poznatim beogradskim splavovima i klubovima, te restoranima i kafanama sa prefinjenom kulinarskom i gastronomskom ponudom. Mada ne treba zaboraviti ni kulturnu baštinu Beograda poput tvrđave Kalimegdan, hrama sv.Save ili mnogih austro-ugarskih građevina u centru grada. Sve ovo je garant jednog dobrog i ugodnog provoda u ovom prelijepom gradu na brdovitom Balkanu.
SAJAM KNJIGE BEOGRAD - U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mjesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom Beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija
posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja. Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja
stara izdanja i aktuelnu produkciju. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 25.10.2019. (PETAK); 26.10.2019. (SUBOTA), SARAJEVO – BEOGRAD
Polazak  sa  odlaznih  perona  autobuske  stanice  Sarajevo  u  u  03.00h.  Vožnja  luksuznim  Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj  – Bijeljina – Beograd sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Beograd predviđen je u prijepodnevnim/podnevnim satima. Odlazak na beogradski sajam knjige, najveći i najvažniji sajam u regionu. Slobodno vrijeme za kupovinu knjiga i obilazak sajma. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2. DAN, 26.10.2019. (SUBOTA); 27.10.2019. (NEDJELJA), BEOGRAD – SARAJEVO
Nakon  doručka  napuštanje  hotela.  Fakultativni  obilazak  grada  u  pratnji  licenciranog  stručnog  vodiča:  Trg republike i popularne Terazije, Knez Mihajlova ulica, Kalimegdan, Hram sv.Save, Slavija, SKC, pozorište, Narodna biblioteka.. U dogovoreno vrijeme odlazak do šoping centra „Ušče“. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima polazak prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima/ranim jutarnjim satima narednog dana.

CIJENA:  109,00 KM (first minute ponuda za uplate do 21.09.)*
*Cijena nakon 21.09.2019. iznosi 119,00 KM

U cijenu je uključeno:
- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Beograd-Sarajevo ,
- Smještaj u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u Beogradu (hotel Compass River City 3*/
hotel Kasina 3* ili sličan),
- Usluge pratioca putovanja tokom putovanja i boravka u Beogradu i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:
- Ulaznica na beogradski sajam knjige,
- Fakultativni obilazak Beograda 20,00 KM,
- PZ osiguranje 4,00 KM,
- Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata),
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 70,00 KM,
- Doplata za 1/1 sobu 40,00 KM.
- Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela (1,50 – 3,00 EUR po osobi po noći).

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti. Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije.