SPECIJALNA PONUDA – EMIRATI U OKTOBRU! ABU DHABI + DUBAI! 18.10-25.10.20197 NOĆENJA / 3 NOĆENJA ABU DHABI + 4 NOĆENJA DUBAI! DIREKTAN LET SA FLY DUBAI!

HOTEL ROYAL ROSE 5* ABU DHABI - OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 8,6!!!
HOTEL COURTYARD BY MARRIOT 4* DUBAI –  OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 8,2!!!

Glamurozni, uvijek eksponirani dragulj Ujedinjenih Arapskih Emirata živi za Vašu pažnju!
Okupan suncem tokom cijele godine, Dubai je elitna turistička destinacija. Doživite čari najmodernije arhitekture na planeti, raskošne palete luksuznih hotela, vrhunskih klubova i barova.
Okružen toplim morem s jedne strane i beskrajnom romantičnom pustinjom s druge strane, Dubai privlači sve, od turista do poslovnih ljudi, koji u ovom glamuroznom gradu kontrasta, u egzotičnom dodiru Istoka i Zapada, uvijek mogu pronaći nešto što će im probuditi radoznalost i maštu.
PROGRAM PUTOVANJA
1.DAN, 18.10.2019. (PETAK), SARAJEVO – DUBAI – ABU DHABI
Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 11.00h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u
14:10h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 21:45h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer
do hotela u Abu Dhabiju. Smještaj i noćenje.
2. DAN, 19.10.2019. (SUBOTA), ABU DHABI
Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Glavni grad
Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nakon pauze kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)
3. DAN, 20.10.2019. (NEDJELJA), ABU DHABI
Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od shopping centara ili u jedan  od  najvećih  vodenih  parkova  u  Emiratima:  YAS  WATERWORLD  (uz  doplatu).  U  popodnevnim  satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet u muzej LOUVRE (uz doplatu). Muzej je osnovan 2017.godine, i dio je sporazuma između grada Abu Dhabija i francuske vlade. Smješten je na Saadiyat otoku na preko 260.000m2, što ga čini najvećim muzejom na arapskom poluotoku, a očekuje se da će konačni trošak izgradnje da iznosi oko 600 milijuna eura. Poslijepodne mogućnost fakultativnog izleta u drugi najskuplji hotel ikad izgrađen, EMIRATES PALACE (uz doplatu). Opustite se uz popodnevni čaj u veličanstvenom ambijentu ovog poznatog hotela, posjetite luksuzni Le Café, probajte najukusnije delicije i uživajte u izvrsnoj usluzi i raskošnom dekoru Emirates Palace hotela. Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)
4. DAN, 21.10.2019. (PONEDJELJAK), ABU DHABI –DUBAI
Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer prema Dubai-u.  Po dolasku u Dubai, slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u muzej Dubai-a koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem   se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje).
Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall.
Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, "Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog
20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznih brendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane... Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina - najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do  73  metara  visine,  a  snopovi  svjetlosti  koje  stvara  mogu  se  vidjeti  i  na  32  kilometara  udaljenosti.  Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom - tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima.
Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje.
5. DAN, 22.10.2019. (UTORAK), DUBAI
Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje.
6. DAN, 23.10.2019. (SRIJEDA), DUBAI (MIRACLE GARDEN+GLOBAL VILLAGE)
Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak u Miracle Garden i Global Village. Odlazak do jednog od najljepših vrtova na svijetu – Dubai Miracle Garden. Park je otvoren 2011.godine, i od tada je jedan od najvećih parkova, sa preko 50 miliona raznobojnog cvijeća. Nakon Miracle Gardena, nastavljamo do Global Village, vodećeg festivalskog parka u svijetu za kulturu, shopping i zabavu. Global Village se sastoji od 27 paviljona raznih zemalja svijeta (Kina, Tajland, Turska, Rusija, Egipat, Maroko, Indija, Pakistan ..) Global Village je domaćin i paviljona Bosna i Hercegovina  &  Balkan  gdje  imate  veliki  izbor autentičnih  proizvoda  iz  BiH,  live  nastupe,  tradicionalnu gastronomsku ponudu ... Povratak u hotel. Noćenje.
7. DAN, 24.10.2019. (ČETVRTAK), DUBAI
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti,   kupovinu u brojnim shopping centrima u gradu ili odlazak na neku od prelijepih plaža. U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta Dhow Marina Cruise. (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN, 25.10.2019. (PETAK), DUBAI – SARAJEVO
Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma. Direktan let FZ-761 za Sarajevo u 09.10h sa dolaskom u Sarajevo u 13:10h. Kraj putovanja.
CIJENA: 1.499,00 KM (apt takse uključene u cijenu!) za rezervacije do 31.05.2019!
Cijena nakon 31.05.2019 iznosi 1.599,00 KM.

U cijenu je uključeno:
- Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa, dozvoljeni prtljag 20kg po osobi, ručni
prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),
- Sve aerodromske takse,
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu ROYAL ROSE 5* ABU DHABI ili sličan
http://www.royalrosehotel.com
- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu COURTYARD BY MARRIOTT 4* DUBAI ili sličan
https://www.marriott.com/hotels/travel/dxbcb-courtyard-al-barsha-dubai/
- Svi bus transferi na destinaciji
- Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka

U cijenu nije uključeno:
- Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša - važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji; rok za izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),
- Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),
- Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta)
- Putničko-zdravstveno osiguranje 16,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla
polica osiguranja (32,00 KM).
- Doplata za jednokrevetnu sobu 599,00 KM

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo  kašnjenje  ili  otkazivanje  letova,  ili  gubljenje  ličnog prtljaga.  Svaki  putnik  mora  imati  uplaćeno  putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.
Za putovanje važe Opći uslovi putovanja.

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati
Geografski položaj: istočni dio arapskog poluostrva, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
Površina: 83.600 km2
Broj stanovnika: cca 8,3 milion
Glavni grad: Abu Dhabi
Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
Religija: 96% muslimani, 4% ostali
Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi
Novčana jedinica: emiratski dirham (AED),
Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi...
Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko sedmice, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezaobilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.
Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke pantalone i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, arapski hljeb; falafel – pržena ćufteta od leblebije i začina, humus - namaz od leblebije, tabbouleh - libanska salata od peršina, bulgura, mrkve i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja. Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.
Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)
Vakcinisanje: nije potrebno
Mobilne mreže: nekoliko lokalnih operatera, korisnici BH Telecom mreže mogu komunicirati bez poteškoća. WiFi
internet konekcija dostupna u skoro svim hotelima.
Pozivni broj zemlje: +971
Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae
Novootvoreni hotel
COURTYARD BY MARRIOTT 4* AL BARSHA, DUBAI
Lokacija:
Hotel je smješten odmah do shopping centra Mall of the Emirates, cca 30 minuta vožnje od Međunarodnog aerodroma Dubai. Metro stanica je cca 800 metara od hotela. Hotel raspolaže sa 216 soba, 2 restorana, caffe barom,  barom na krovu, vanjskim bazenom, gym & spa centrom.
Sobe:
Hotel raspolaže sa 216 moderno opremljenih soba ( 192 standardne sobe, 12 executive soba i 12 suite soba). Sve sobe su opremljene sa flat-screen TV, kupatilo, besplatan WIFI.
Dubai - Fakultativni izleti
DUBAI – CITY TOUR/cjelodnevni obilazak grada
Obilazak obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom u muzej Dubaija koji
predstavlja pravo putovanje u historiju. Slijedi vožnja brodićem „abra" u drugi dio grada, gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjeta najvećem bazaru zlata na svijetu. Nastavak  vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku  palme,  na  kojem se  nalaze  luksuzne  privatne  rezidencije  i luksuzni  hoteli  poput  Atlantis The Palm  (pauza  za fotografiranje). Nastavak  vožnje pored nove marine do najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai do najviše građevine na svijetu, Burj Khalife (828 m). Razgledanje završavamo posjetom najvećem shopping centru Dubai Mall.
Cijena po osobi: cca 58,00 USD

DUBAI – MIRACLE GARDEN + GLOBAL VILLAGE Cijena po osobi: cca 37,00 USD
ABU DHABI – LOUVRE
Cijena po osobi: cca 75,00 USD
ABU DHABI – EMIRATES PALACE TEA
Cijena po osobi: bit ce objavljena cijena nakon 01.01.2019

ABU DHABI /cjelodnevni izlet
Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativni centar zemlje i sjedište naftne industrije. Dvosatna
vožnja  pustinjskim  krajolikom.  Grad  odlikuje  mnoštvo  modernih  zdanja  s  elementima  islamske  arhitekture.  Obilazak džamije Šejha Zejda, jedne od najvećih džamija na svijetu, remek djelo neoislamske arhitekture. Posjeta Heritage Village, Marini Mall shopping centar u marini radi ručka (fakultativno) i shoppinga.
Nakon ručka imat ćete priliku vidjeti hotel Emirates Palace (pauza za slikanje, ne ulazi se u hotel), pijacu datulja ... Vožnja kroz Saadiyat Island, ostrvo koje će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Nastavak vožnje do Yas Islanda gdje se nalazi najveći tematski park na svijetu Ferrari World, gdje se na 86.000 m2 nalazi dvadesetak atrakcija za ovisnike o adrenalinu. Povratak u Dubai.
Cijena po osobi: cca 58,00 USD

DUBAI – Dhow MARINA CRUISE
Vožnja tradicionalnim brodom Dhow po zaljevu u trajanju od 2 sata, gdje će Vam tokom plovidbe poslužiti večeru (piće nije uključeno u cijenu). Doživljaj grada noću, pravi je doživljaj!
Cijena po osobi: cca 58,00 USD
DUBAI – JEEP SAFARI s večerom
Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u
beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai u večernjim satima.
Fakultativni izlet uključuje:
•    Večeru (predjelo, glavno jelo, desert)
•    Piće (alkoholna pića se naplaćuju)
•    Fotografiranje u tradicionalnoj arapskoj odjeći
•    Plesni program uključujući trbušni ples
•    Kana (Hana) tetoviranje
•    Jahanje kamila (deva)
•    Vožnja četverotočkaša- quad  (naplaćuje se 150-200 AED)
•    Pušenje nargile
Cijena po osobi: cca 53,00 USD
Važne napomene:

- Plaćanje fakultativnih izleta se vrši na licu mjesta u USD ili EUR i zavisi od broja prijavljenih putnika (min 15 pax)
- Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.
-  Sadržaj  panoramskog  razgledanja  i  obilazaka  lokaliteta  previđenih programom  podložan je  promjeni ukoliko  je  to uslovljeno  opravdanim  razlozima  (vremenskim  uslovima,  radovima  na  saobraćajnicama  ili  lokalitetima,  promjenom radnog vremena na lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom ili slično).