SPECIJALNA SEPTEMBARSKA PONUDA! AZURNA OBALA 5 dana/BUS 17.09-22.09.2019.

Azurna obala - uvijek spominjana po svojoj ljepoti i nadaleko poznata po glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvata mjesta kao što su Monte Carlo, Nica, Cannes i Saint Tropez. Budite i vi dio svjetskog glamura koji će 1 Maj dočekati na najljepšoj obali na svijetu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 17.09.2019. (UTORAK), SARAJEVO
Polazak sa odredišta u 17.00h iz Sarajeva. Vožnja luksuznim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Zagreb  – Ljubljana. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
2. DAN, 18.09.2019. (SRIJEDA), NICA
Dolazak u Italiju u jutarnjim satima,vožnja preko Italije do Azurne obale. Dolazak u popodnevnim satima (cca
13.00-14.00h). Smještaj u hotel. Pješačko razgledanje grada u pratnji vodiča: hotel Negresko, ruska crkva, bazilika Notre Dame, place Massena, Palais de Justice, Course Saleya, vidikovac Chateu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN, 19.09.2019. (ČETVRTAK), NICA – GRASSE – CANNES – ANTIBES – NICA
Doručak. U 10.30h polazak na   fakultativni izlet Grasse-Cannes-Antibes. Prvo odlazimo   u fabriku parfema u Grasu. Mogućnost kupovine u jednoj od najpoznatijih tvornica parfema. Slijedi odlazak u Cannes, jedan od najpoznatijih turističkih središta u Francuskoj.Obilazak ovog poznatog festivalskog grada: Bulevar De la Croisette, festivalske palate – Bulevar slavnih, šetnja do starog grada s vidikovcem, sa kojeg se pruža predivan pogled na Cannes i Lerinske otoke. Slobodno vrijeme. Polazak za Antibes. Antibes je jedno od najšarmantnijih mjesta na Azurnoj obali. Grad opasan zidinama, krije veliki broj prelijepih trgova, ali i sjajnih muzeja od kojih je svakako najinteresantniji čuveni Pikasov muzej. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4. DAN, 20.09.2019. (PETAK), NICA – SAINT TROPEZ – NICA – MONAKO – NICA
Nakon doručka (cca 10.30h) predlažemo fakultativni izlet u Sant Tropez i Monako. Obilazak Sant Tropeza, kosmopolitskog ljetovališta, mjesta gdje se okuplja svjetski džet set. Važi za popularnu i omiljenu turističku destinaciju među bogatim i slavnim filmskim zvezdama, a ime koje se ne može odvojiti od Saint Tropeza je Brižit Bardo. Po svojim događajima mitsko mjesto u kome se prepliću sjaj šou biznisa, tradicija, glamur, kultura i umjetnost. Obilazak luke sa brojnim kafićima i restoranima, te gradskog zvonika. Slobodno vrijeme. Povratak u Nicu. U večernjim satima dolazak u Kneževinu Monako. Razgledanje bajkovitog grada: PALATA GRIMALDIJEVIH, KATEDRALA, OKEANOGRAFSKI MUZEJ, STAZA FORMULE 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog Casina uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Poslije obilaska male mondenske države povratak u Nicu. Noćenje.
5. DAN, 21.09.2019. (SUBOTA), NICA – MILANO – BIH
Nakon doručka check out (cca 10.30h) iz hotela i polazak prema Milanu. Obilazak Milana u pratnji vodiča: Castello Sforzesco, porta Gariballdi, porta Nuova, porta Venezia, giardini Pubblici, via Dante, Teatro alla Scala, galeria Vittorio Emanuele II, Duomo, piazza del Duomo. Slobodno vrijeme u centru grada. Nastavak vožnje prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
6. DAN, 22.09.2019. (NEDJELJA), BIH
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim/podnevnim satima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima.

CIJENA:  399,00 KM (first minute ponuda za uplate do 23.08.)*
*Cijena nakon 23.08.2019. iznosi 429,00 KM
U cijenu je uključeno:
- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Nica/Kan/St.Tropez-Sarajevo,
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Nici ili Kanu,
- Ulazne takse u gradove u Italiji i Francuskoj,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Francuskoj i Italiji i kompletna organizacija putovanja,
- Gratis posjeta Milanu.
U cijenu nije uključeno:
- Fakultativni izleti (Nica 10,00 EUR, Grasse-Cannes-Antibes 20,00 EUR, Sant Tropez i Monako 20,00 EUR)
- PZ osiguranje 12,00 KM,
- Eventualna boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 180,00 KM.
Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.
Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije.