ISTANBUL – avion / 5 dana 4 noćenja sa doručkom

 1. dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan Istanbul

Doručak. Mogućnost za LOKO TOUR u pratnji lokalnog vodiča, gdje ćemo se upoznati sa historijskim dijelom grada: KAPALIČARŠIJA, ČEMBERLITAŠ, HIPODROM, PLAVA DŽAMIJA, AYA SOFIJA... Slobodno vrijeme za kahvu/čaj. U nastavku dana mogućnost za jedan od najljepših izleta u Istanbulu KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Bosforski most, Kiz kulesi I dr.znamenitosti grada. Slobodno vrijeme.

Mogućnost za obilazak jednog od najljepših dvoraca u Turskoj - DOLMABAHČE, gdje ćete imati priliku vidjeti bogatstvo i raskoš posljednjih Osmanlija, i prošetati se lijepim parkovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan Istanbul

Doručak, nakon kojeg slijedi cjelodnevni obilazak Istanbula u pratnji lokalnog vodiča, koji započinjemo posjetom najvećoj džamiji u Turskoj – ČAMLIDŽA, koja može primiti oko 60 hiljada vjernika. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA, gdje ćemo uživati u najljepšem pogledu na Istanbul, uz čaj, kahvicu, gozleme i kumpir. U nastavku dana slijedi posjeta naselju EYUP gdje se nalazi  džamija Ejubija, turbe Mehmed paše Sokolovića, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme. Nakon čega slijedi posjeta muzeju PANORAMA 1453, koji prikazuje bitku osvajanja Istanbula. Dan završavamo posjetom tržnom centru. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan Istanbul

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta, BURSA ili PRINČEVSKA OSTRVA. U večernjim satima mogućnost za TURSKO VEČE NA BOSFORU, gdje ćete u trosatnom noćnom krstarenju uživati u show programu (derviši, folklor, trbušne plesačice) uz večeru i neogranićenu količinu pića. Noćenje.

5. dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Sarajevo. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

U cijenu programa je uključeno:

    Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus / THY - Turkish Airlines)
    Aerodromske takse;
    Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru

    Ogledni hotel: ENDICAN BEYAZIT, BARIN, NANDA, I sličan.
    Transfer aerodrom - hotel – aerodrom u Istanbulu;
    Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

    Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
    Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM, CJELODNEVNI IZLET, TURSKO VEČE;
    Doplatu za jednokrevetnu sobu – 200,00 KM
    Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
    Indiviudalni troškovi;

TERMIN

30.11.

07.12.

14.12.

21.12.

AVION

THY

THY

THY

THY

SATNICA

15:25/    19:30

15:25/    19:30

15:25/    19:30

15:25/    19:30

CIJENA

775,00 KM

765,00 KM

765,00 KM

745,00 KM