POLAZAK

CIJENA PO OSOBI

27.06.2021. 565,00 KM
23.07.2021. 595,00 KM
20.08.2021. 595,00 KM

U cijenu programa je uključeno: 

 • Prijevoz autobusima  visoke turističke klase (klima, tv, audio…);
 • Smještaj u Riminiju u hotelu 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
 • Posjeta tržnom centru Palmanova;
 • Organizacija putovanja i pratioc grupe;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranja 2,00 KM po danu/osobi;
 • Turistička taksa cca 2,00 EUR po danu/osobi;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu na upit (cca 300,00 KM);
 • Fakultativni izleti;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate 8%;
 • Individualni troškovi;
 • PCR Test uz asistenciju agencije 65,00 KM osoba,

Popusti:

Jedno dijete do 12 godina uz 2 odrasle osobe 30% popusta; Dvoje djece do 12 godine uz 2 odrasle osobe 25% popusta. Jedno dijete sa jednom odraslom osobom 10% popusta!

NAPOMENA:

Hotelski smještaj je prema kategorizaciji Italijanskog ministarstva turizma. Sobe za porodice sa više od 1 djeteta su na principu osnovna 2 kreveta + 2 kreveta (na sprat). Doručak se služi formom švedskog stola. Ležaljke na plaži se doplaćuju. WIFI u hotelu je uz doplatu. U slučaju da putnici ne koriste program predviđen rasporedom (izlet) ili slično, vodič nije obavezan prema grupi izuzev okolnosti hitnih slučajeva.

NAPOMENA ZA ULAZAK U ITALIJU:

Za ulazak u EU potrebno je imati pasoš koji važi minimalno 3 mjeseca od dana povratka;

Negativan PCR test 48h prije ulaska u EU; ili VAKCINACIJA, 2 doze priznate od strane EU; ili dokaz da ste prebolovali COVID19 starosti maksimalno 6 mjeseci od dana ulaska u EU!

Plan programa

1.i 2.dan Sarajevo - RImini

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satma cca 21:00h. Vožnja preko Zenice, Doboja – Banja Luke (pauze prema potrebi grupe). Nastavak vožnje kroz Hrvatsku, Sloveniju. U prijepodnevnim satim dolazak u Rimini. Smještaj grupe cca 14:00h. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3.-7.dan Rimini

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Mogućnost fakultativnih izleta: posjeta San Marinu. Vožnja u trajanju cca 45 minuta do San Marina - jednoj od najstarijih i najmanjih država na svijetu. Razgled grada u pratnji vodiča: bazilika i tvrđava Rocca, Piazza della Liberta... Zajednička šetnja slikovitim tvrđavskim gradom sa prekrasnim pogledom na okolicu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Mirabilandia zabavni park koji nudi nevjerovatne adrenalinske atrakcije, kojih danas ima 44, a u samom parku je najviši „voz smrti“ u Evropi – Katun, visok 50m, dostiže brzinu od 110km/h, dug je 1.200m. Tu je i najluđi morski spust – Niagara, rafting na brzacima Rio Bravo, kaskaderski show „Policijska akademija“, 4D kino s najvećim zaslonom na svijetu.– nedaleko od samog Riminija. Jedan od dana je moguća i posjeta Ravenni - koja danas ima brojne spomenike neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a: slavna crkva San Vitale, Battisterio neonjano i Bazilika di San Apollinare nuovo te Duomo i Danteov grob. Noćenje.

8.i 9.dan Rimini - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja u pravcu BIH, sa usputnim pauzama prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.